Het Toernooi

Lees alles over het Jeugd Skate Toernooi, van programma tot uitgebreide wedstrijd uitleg. Heb jij toch een vraag? Neem dan contact met ons op.

Kinderen van 6 tot en met 17 jaar oud en een beetje kan inline-skaten mag meedoen met het  Jeugd Skate toernooi. Het toernooi bestaat uit verschillende wedstrijd onderdelen op een dag. Allereerst wordt er een individuele tijdrit gereden. Dan kun je zelf even laten zien hoe snel je wel niet bent! Vervolgens worden er series verreden. Dan rij je wel tegen anderen. Mocht er iets niet duidelijk zijn kun je altijd contact met ons op nemen.

 • Tijdrit 300m: Alle deelnemers tot en met 17 jaar rijden eerst individueel een tijdrit over 300m.
  De resultaten van de tijdrit worden gebruikt voor de indeling van de volgende wedstrijdonderdelen. Tevens worden de resultaten van de tijdrit gebruikt voor de samenstelling van de klassementen: dagklassering en progressie (vergelijken tijd t.o.v. voorgaande resultaten of er een Persoonlijk Record is gereden) over de 6 wedstrijden. De hierbij behorende prijzen worden op de finaledag uitgereikt.
 • De deelnemers worden vervolgens per categorie ingedeeld in twee of meer groepen (afhankelijk van het aantal deelnemers van de categorie en de breedte van de baan) vervolgens de series gereden over één of meer ronden (afhankelijk van de leeftijd, lengte van de baan en weersomstandigheden). De snelste rijders uit iedere serie komen later uit in de A-finale, de langzamere in de B-finale en eventueel een C-finale.
 • Alle deelnemers rijden vervolgens hun finale wedstrijden. De klassering van deze wedstrijden is bepalend voor de huldigingen en de dagprijsuitreiking.

Mocht er voldoende tijd zijn, dan is er een aanvullend wedstrijdprogramma. Er wordt door de jury per wedstrijddag een keuze gemaakt uit de volgende mogelijkheden:

 1. Inline wedstrijd (marathon of afvalkoers) over meerdere ronden, waarbij meerdere leeftijdscategorieën gelijktijdig starten.
 2. Teamsprint voor alle leeftijd categorieën. Hierbij starten de teams bestaande uit 3 rijders voor een wedstrijd over 3 ronden. Per ronde gaat de voorste rijder eraf, zodat de laatste rijder de eindtijd maakt.
 • Opgave van teams is mogelijk nadat door de omroeper is doorgegeven dat de inschrijving is opengesteld.
 • Deze wedstrijdonderdelen zijn vrijblijvend en hieraan zijn geen prijzen verbonden.
  Na het beëindigen van de laatste wedstrijd zullen tussen 16.30uur en 17.00uur de huldigingen plaatsvinden.
 • Tijdens alle wedstrijden gelden de wedstrijdreglementen vastgesteld door de sectie Inline Skaten van de KNSB, aangevuld met de reglementen van het JST.

Kinderen van 6 tot en met 17 jaar oud is welkom! Ook als je geen KNSB wedstrijd licentie hebt. Het Jeugd Skate Toernooi is een toernooi voor kinderen die kennis willen maken met het skeeleren en staat dus buiten andere (nationale) wedstrijden. Daarnaast hoor ik je denken: maak ik wel een kans om te winnen? Dat maakt iedereen! Het niveau op het toernooi is heel divers. Bij de finale wordt je ingedeeld op snelheid. Dit maakt het voor iedereen een leuke wedstrijd. En daarnaast maak je een grote kans op een prijs!

Bij de inschrijving ontvang je een wedstrijdnummer, welke je op je rechter bovenbeen moet vasthechten. Indien je als wedstrijdrijder een vast nummer van de KNSB hebt gekregen en je onder dit nummer wil rijden omdat dit al op je skeelerpak staat, dan moet je dit verzoek onder vermelding van je naam en wedstrijdnummer uiterlijk 4 dagen voor de wedstrijd mailen naar jeugdskating@gmail.com. Dit is belangrijk omdat we binnen onze administratie dubbele wedstrijdnummers willen voorkomen.

Het dragen van een helm is verplicht, het dragen van polsbeschermers wordt sterk aanbevolen. Helmen en polsbeschermers kunnen gratis worden geleend.

Na het beëindigen van de laatste wedstrijd zullen tussen 16:30 en 17:00 de huldigingen plaatsvinden.

Tijdens alle wedstrijden gelden de wedstrijdreglementen die zijn vastgesteld door de sectie inline skaten van de KNSB.

Contact Inschrijven