Programma

UITNODIGING EN PROGRAMMA JEUGD SKATE TOERNOOI 2018

Ook dit jaar kent ons toernooi 6 wedstrijddagen, 5 wedstrijden voor de zomervakantie en na de vakantie de finale wedstrijd.
Nieuw dit jaar is dat we ook wedstrijden gaan organiseren voor oudere rijders van 15 tot en met 17 jaar, met een aangepast wedstrijdprogramma.
De wedstrijden worden op zondagmiddagen verreden op de skeelerbanen van Hensbroek (Burgemeester Kooimanweg), Medemblik (Opperdoezerpad 2), Purmerend (Trimpad 10), Warmenhuizen (Oostwal 29) en Wervershoof (Theo Koomenlaan 3).

De data en locaties zijn als volgt:
Zondag 25 maart           1e wedstrijd op de open dag in Medemblik.
Zondag 15 april              2e wedstrijd in Warmenhuizen.
Zondag 6 mei                 3e wedstrijd in Hensbroek
Zondag 27 mei Gewestelijk Kampioenschap in Almere (dit betreft geen JST wedstrijd)
Zondag 3 juni                 4e wedstrijd in Purmerend.
Zondag 15 juli                 5e wedstrijd in Medemblik.
In de ochtend het Beer Ruiter Toernooi (teamsprint wedstrijden).
Zondag 9 september      6e wedstrijd en finale in Purmerend

Op de wedstrijddag is de inschrijving geopend van 12.00 uur tot 12.45 uur in de kantine.

Alleen op de eerste wedstrijddag start de inschrijving om 11.30 uur!

Een losse inschrijving kost € 3,50 en een passe-partout waarmee je alle 6 de wedstrijden kan meedoen kost  € 15,–.

Bij de inschrijving ontvang je een wedstrijdnummer, welke je op je rechter bovenbeen moet vasthechten. Indien je als wedstrijdrijder een vast nummer van de KNSB hebt gekregen en je onder dit nummer wil rijden omdat dit al op je skeelerpak staat, dan moet je dit verzoek onder vermelding van je naam en wedstrijdnummer uiterlijk 4 dagen voor de wedstrijd mailen naar jeugdskating@gmail.com. Dit is belangrijk omdat we binnen onze administratie dubbele wedstrijdnummers willen voorkomen.
De wedstrijden starten om 13.00uur en zullen ongeveer 17.00uur worden afgesloten met de huldigingen en uitreiking van de dagprijzen. Op de finaledag zal aansluitend hieraan de uitreiking van de klassementsprijzen plaatsvinden.
Het dragen van een helm is verplicht, het dragen van polsbeschermers wordt sterk aanbevolen. Helmen en polsbeschermers kunnen gratis worden geleend.
De deelnemers worden ingedeeld in 8 categorieën:

• Meisjes 6, 7 en 8 jaar      – Jongens 6, 7 en 8 jaar
• Meisjes 9, 10 en 11 jaar   – Jongens 9, 10 en 11 jaar
• Meisjes 12, 13 en 14 jaar – Jongens 12, 13 en 14 jaar
• Meisjes 15, 16 en 17 jaar – Jongens 15, 16 en 17 jaar

De leeftijdscategorie waarin je wordt ingedeeld wordt bepaald door je leeftijd op 1 januari 2018.

Het wedstrijdprogramma voor de rijders tot en met 14 jaar ziet er als volgt uit:

• Tijdrit 300m: Alle deelnemers rijden eerst individueel een tijdrit over 300m.
De resultaten van de tijdrit worden gebruikt voor de indeling van de volgende wedstrijdonderdelen. Tevens worden de resultaten van de tijdrit gebruikt voor de samenstelling van de
klassementen: dagklassering en progressie (vergelijken tijd t.o.v. voorgaande resultaten of er een Persoonlijk Record is gereden) over de 6 wedstrijden.
De hierbij behorende prijzen worden op de finaledag uitgereikt.

• De deelnemers worden vervolgens per categorie ingedeeld in twee of meer groepen (afhankelijk van het aantal deelnemers van de categorie en de breedte van de baan) vervolgens de series gereden over één of meer ronden (afhankelijk van de leeftijd, lengte van de baan en weersomstandigheden). De snelste rijders uit iedere serie komen later uit in de A-finale, de langzamere in de B-finale en eventueel een C-finale.

• Alle deelnemers rijden vervolgens hun finale wedstrijden. De klassering van deze wedstrijden is bepalend voor de huldigingen en de dagprijsuitreiking.

Het wedstrijdprogramma voor de rijders van 15 tot en met 17 jaar ziet er als volgt uit:

• Tijdrit 500m: Alle deelnemers uit deze categorieën rijden eerst individueel een tijdrit over 500m.
• Inline wedstrijd: Hierbij starten alle deelnemers in per wedstrijdcategorie (m/v) gelijktijdig voor een wedstrijd over 1000m.
• Massastart: Hierbij starten alle deelnemers in per wedstrijdcategorie (m/v) gelijktijdig voor een wedstrijd over 2000m.
• Over deze 3 wedstrijdonderdelen wordt een dagklassement opgemaakt. Deze klassering is bepalend voor de huldigingen van de dagprijsuitreiking.
Tevens worden de resultaten van dit dagklassement gebruikt voor het opstellen van het eindklassement, waarbij op de finaledag aparte prijzen zullen worden uitgereikt.

Aanvullend wedstrijdprogramma voor alle leeftijden:

• Afsluitende wedstrijdonderdelen (onder voorbehoud van voldoende tijd!) wordt door de jury per wedstrijddag een keuze gemaakt uit de volgende mogelijkheden:

1. Inline wedstrijd (marathon of afvalkoers) over meerdere ronden, waarbij meerdere leeftijdscategorieën gelijktijdig starten.

2. Teamsprint voor alle leeftijd categorieën. Hierbij starten de teams bestaande uit 3 rijders voor een wedstrijd over 3 ronden.
Per ronde gaat de voorste rijder eraf, zodat de laatste rijder de eindtijd maakt. Het reglement van deze wedstrijdvorm staat op de website jeugdskating.nl.
Opgave van teams is mogelijk nadat door de omroeper is doorgegeven dat de inschrijving is opengesteld.
Deze wedstrijdonderdelen zijn vrijblijvend en hieraan zijn geen prijzen verbonden.
Na het beëindigen van de laatste wedstrijd zullen tussen 16.30uur en 17.00uur de huldigingen plaatsvinden.
Tijdens alle wedstrijden gelden de wedstrijdreglementen vastgesteld door de sectie Inline Skaten van de KNSB, aangevuld met de reglementen van het JST.

Contact:
Met algemene vragen kan je terecht bij Arent Huisman tel. 06 54243495
Voor vragen over de wedstrijdadministratie en uitslagen kan je terecht bij Ria Meijer tel. 06 51025224 of per mail jeugdskating@gmail.com

Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen!!!! Jullie ook???

Tot ziens op één van onze wedstrijddagen.